Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Δημοσίευμα-απάντηση των δημοσιογράφων στη ΓΓΕΕ-ΓΓΜΕ στην "Ε" :Η δημοσιογραφία και οι ακόλουθοι Τύπου...

Απαντώντας στην επιστολή της Ενωσης Ακολούθων Τύπου («Ε» 28/1/13), οι δημοσιογράφοι της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας-Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης μεταξύ άλλων αναφέρουν:
«Η "εθνική υπόθεση" (προώθηση ελληνικών θέσεων στο εξωτερικό, μέσω δημοσιευμάτων και δημοσιογραφικών επαφών) είναι πολύ σοβαρό και υψίστης σημασίας θέμα, ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε, για να περιορίζεται σε επικοινωνιακά "τερτίπια", επισκέψεις αβροφροσύνης και ασκήσεις επί χάρτου.
Ως εκ τούτου, η προώθηση-ανάδειξη των ελληνικών θέσεων στη διεθνή κοινή γνώμη μέσω των ΜΜΕ ανήκει αναντίρρητα στη σφαίρα ευθύνης των δημοσιογράφων.
Επιπλέον, θεωρούμε σκόπιμο να τονίσουμε, προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι δημοσιογράφοι της ΓΓΕΕ-ΓΓΜΕ, του ΑΠΕ, της ΕΡΤ κ.λπ., εργάζονται στα Δημόσια Μέσα -και για τους αδαείς, δημόσιος προέρχεται εκ του δήμου, δηλαδή του λαού- με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου και όχι με αυτή του μόνιμου υπαλλήλου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε σχέση με την ανεξαρτησία δράσης τους.
Σύμφωνα δε με τους ισχυρισμούς των της ΕΝΑΤ, θα πρέπει να αντικατασταθούν όλοι οι δημοσιογράφοι των Δημόσιων Μέσων και να αναλάβουν "δράση" οι απόφοιτοι της πολυδιαφημισμένης Σχολής τους...
Τα περί παχυλών μισθών, τους τα επιστρέφουμε, γιατί εμείς αμειβόμεθα υπό πλήρη διαφάνεια και με βάση τη Συλλογική μας Σύμβαση.
Το ύψος των αμοιβών των δεκάδων συναδέλφων τους, που υπηρετούν στο εξωτερικό, απέφυγαν επιμελώς να το αναφέρουν.
(...) Τέλος, θεωρούμε σκόπιμο να αναφέρουμε, προς διευκόλυνση εξαγωγής ασφαλών συμπερασμάτων, ότι οι θέσεις του συγκεκριμένου κλάδου σε σχέση με τους δημοσιογράφους των Δημόσιων Μέσων, ταυτίζονται πλήρως με τις αντίστοιχες της πολιτικής ηγεσίας.
Γεγονός τυχαίο άραγε;».

Υ.Γ: Η παράγραφος της επιστολής που γιά άγνωστους λόγους δεν δημοσιεύτηκε...έχει ώς εξής:


"Επιπλέον, καλό θα ήταν να αναφερθούν και στο παραγόμενο έργο τους στις χώρες αιχμής, που υπηρετούσαν, όταν ξέσπασαν και κορυφώθηκαν τα λιβελογραφήματα, οι συκοφαντίες και οι προσβολές εναντίον της χώρας μας και του Λαού της".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου