Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ψήφισμα συνέλευσης των δημοσιογράφων στη ΓΓΕΕ-ΓΓΜΕ



Οι δημοσιογράφοι της ΓΓΕΕ-ΓΓΜΕ σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 29/01/2013 αποφάσισαν τα εξής:
-Να εκφράσουν για άλλη μία φορά την πλήρη και κάθετη διαφωνία τους στην προωθούμενη από την κυβέρνηση Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία περικόπτονται οι μισθοί σε ποσοστό που ξεπερνά και το 40% και καταργούνται στο σύνολό τους οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
-Να καταγγείλουν τις μεθοδεύσεις ώστε η διαδικασία ενημέρωσης να μετατραπεί σε  διαδικασία διαβούλευσης και να εκδοθούν πρακτικά που δεν ανταποκρίνονται στο σύνολό τους στα όσα ειπώθηκαν στις συναντήσεις με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και το γενικό γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης.
-Να επαναλάβουν για άλλη μια φορά ότι στόχος του κλάδου είναι η προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και να εξουσιοδοτήσουν την Ένωση να τις προασπίσει με όποιο τρόπο κρίνει ότι μπορεί αυτό να γίνει.
-Να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τη μη εφαρμογή της απόφασης της πρόσφατης Γ.Σ. των εργαζομένων στη Γραμματεία και τα υπόλοιπα δημόσια ΜΜΕ (σ.σ. που ελήφθη παρουσία των παρευρισκομένων μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ), ζητούμε – έστω και με καθυστέρηση- την κοινή Γ.Σ. όλων των Δημόσιων Μέσων, στο χώρο της ΕΣΗΕΑ, το συντομότερο δυνατόν.
-Στην κοινή συνέλευση να καθοριστεί με σαφήνεια το κοινό διεκδικητικό πλαίσιο όλων των δημοσιογράφων στα δημόσια ΜΜΕ .
 Στα επιμέρους, αλλά εξίσου σημαντικά για το χώρο της Ενημέρωσης θέματα, εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκεια για την πολιτική που ακολουθείται στο χώρο της στελέχωσης των γραφείων Τύπου Εξωτερικού, καθώς αποκλείονται συστηματικά δημοσιογράφοι και επιλέγονται δημόσιοι υπάλληλοι- επικοινωνιολόγοι και με διαδικασίες, που οι ίδιοι καταγγέλλουν ως αδιαφανείς.
Η προωθούμενη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών των ΓΓΕΕ-ΓΓΜΕ- για την οποία ακόμη δεν έχουμε επισήμως ενημερωθεί- φέρνει μείωση των οργανικών μονάδων σε ποσοστό που μπορεί να ξεπερνά και το 50%  γεγονός που σημαίνει ουσιαστική συρρίκνωση του χώρου με  κατάργηση διευθύνσεων  και κίνδυνο μείωσης προσωπικού στο μέλλον.
Επίσης στις ΓΓΕΕ-ΓΓΜΕ παρά τις παρεμβάσεις μας εξακολουθεί να εφαρμόζεται η  παράνομη κατάταξη σε βαθμούς, όπως συμβαίνει με τους μονίμους υπαλλήλους, να εγείρεται θέμα, από καιρού εις καιρόν, τήρησης ωραρίου σε οκτάωρη βάση  και να οφείλονται αποζημιώσεις για Κυριακάτικη εργασία για πάνω από ένα χρόνο.
                        Η εκπρόσωπος στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ
                                                           Άννα Διανά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου