Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Δημοσιογραφική Ανανέωση & Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων/ΕΣΠΗΤ: "Σφαγή στην Ενημέρωση με θύματα τους δημοσιογράφους της ΓΓΕΕ"

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η προσπάθεια χειραγώγησης της Δημόσιας Ενημέρωσης, με στόχο την πλήρη υποταγή της στις εντολές της τρόικας, του τραπεζικού κεφαλαίου και των ντόπιων εκφραστών τους. Πρώτος στόχος αυτής της απροκάλυπτης τακτικής, παραμένει η Γ.Γ. Ενημέρωσης – Επικοινωνίας.
Μετά το αποκλεισμό των δημοσιογράφων από τα γραφεία Τύπου στο Εξωτερικό και την παράδοσή τους σε δημόσιους υπαλλήλους, την κατάργηση καίριων για τα εθνικά μας ζητήματα Δελτίων, την εφαρμογή της ΚΥΑ που περικόπτει (μετά την πρώτη μείωση της τάξης του 18% το 2010) επιπλέον κατά 25% – 43% τις αμοιβές των δημοσιογράφων, οι οποίοι -ας σημειωθεί- εξαναγκάζονται να εργάζονται αμισθί Σαββατοκύριακα και αργίες, ακόμα και σε μεταμεσονύχτιο ωράρια (ισοπεδώνοντας στην ουσία όλες τις θεσμικές κατακτήσεις που προβλέπονταν από τη ΣΣΕ), η κυβέρνηση των τροϊκανών προχωρεί στη διάλυση όλων των δημοσιογραφικών Διευθύνσεων, μαντρώνοντας δεκάδες συναδέλφους μας σε ένα τμήμα με εντελώς υποβαθμισμένο αντικείμενο.
Ταυτόχρονα θέτει μονομερώς σε ισχύ ένα νέο οργανόγραμμα, που υποκαθιστά την ενημέρωση με την επικοινωνία, μετατρέπει τον χώρο σε διαχειριστή πάσης φύσεως «διαφήμισης» – «προπαγάνδας» – «συναλλαγής». Απεργάζεται σχέδια παράδοσης δημοσιογραφικών αντικειμένων σε ιδιωτικές εταιρίες. Δημιουργεί μια υδροκέφαλη, αναποτελεσματική υπηρεσία, ώστε στη συνέχεια με το σκόπιμο χάος που η ίδια δημιουργεί να έχει το άλλοθι να προχωρήσει στην εκτόπιση – αποκεφαλισμό δεκάδων συναδέλφων -με ελάχιστες εξαιρέσεις κάποιους «εκλεκτούς» και «πειθήνιους».
Στην ουσία η πολιτική ηγεσία, αφανίζοντας τους δημοσιογράφους, παραδίδει την ενημέρωση του ελληνικού λαού και την προβολή των εθνικών θέσεων στο εξωτερικό, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, σε άπειρους δημοσίους υπαλλήλους και ιδιωτικές εταιρείες, «εξαφανίζοντας» το δημοσιογραφικό έργο και την ενημέρωση. Επιχειρείται, με την «παραπληροφόρηση» -ή έστω τη «σιωπή»-, η πλήρης υποταγή σε αποικιοκρατικά σχέδια, με απώτερο στόχο την αλλοίωση του μαχητικού πνεύματος και της αντίστασης του λαού μας.
Σε πρόσφατη Συνέλευσή τους οι δημοσιογράφοι της ΓΓΕ, δήλωσαν αποφασισμένοι να παλέψουν για έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση, κόντρα στους νέους φεουδάρχες και τα υποχείριά τους.
Στεκόμαστε δίπλα τους. Καλούμε όλες τις Ενώσεις να συνταχθούν αμέσως αγωνιστικά στο πλευρό τους και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των κοινά αποφασισμένων προτάσεων τους.
Υ.Γ. Στην τελευταία συνεδρίαση (26 Μαρτίου) του Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ ο πρόεδρός της, Θέμης Μπερεδήμας, ο ίδιος εργαζόμενος στη ΓΓΕ, δεσμεύτηκε ότι μέχρι τις 28 Μαρτίου θα έστελνε στα μέλη του Δ.Σ. σχέδιο ανακοίνωσης – καταγγελίας, ώστε να δημοσιοποιηθεί αμέσως. Επειδή η συγκεκριμένη ημερομηνία παρήλθε, οι δυσμενείς εξελίξεις τρέχουν και ο πρόεδρος εξακολουθεί κατά σύστημα να παραμένει «επιτήδεια» σιωπηλός, θεωρήσαμε επιβεβλημένο να γνωστοποιήσουμε τη μαχητική συμπαράστασή μας προς τους συναδέλφους και να τους διαβεβαιώσουμε ότι στη σφαγή που μεθοδικά σχεδιάζεται, δεν θα επιτρέψουμε:
  • η συνδικαλιστική ασυλία να αποτελέσει άλλοθι διάσωσης για κανένα,
  • την εξαργύρωση της δήθεν ουδετερότητας,
  • δικαιολογίες αναστολής της δράσης με οποιεσδήποτε προφάσεις και
  • τη δημιουργία ή ενίσχυση παράκεντρων εξουσίας.
Το παιχνίδι είναι και εθνικά χοντρό για να το αφήσουμε να περάσει έτσι. 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ & ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου