Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΚΥΑ: «Σφαγή» στους μισθούς και «κούρεμα» στα επιδόματα σπουδών που οι ίδιοι πρότειναν…



Αθήνα 21/03/2013


Με πρόσχημα τη  μνημονιακή υποχρέωση η κυβέρνηση με την ΚΥΑ που κοινοποίησε χθες στην ΕΣΗΕΑ,  αφού πρώτα «έσφαξε» τους μισθούς των δημοσιογράφων που εργάζονται στο Δημόσιο, πριν τη στείλει στο Τυπογραφείο για δημοσίευση, «κούρεψε» και τα επιδόματα που η ίδια πρότεινε.
Οι… σκληροί του οικονομικού επιτελείου της «ντόπιας τρόικας»…  άδειασαν τον υφυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος στις συναντήσεις του με τις δημοσιογραφικές Ενώσεις- που κάποιοι πατριώτες… βάφτισαν διαβούλευση- είχε προτείνει και υποστηρίξει την παροχή τεσσάρων επιδομάτων  σπουδών και επιδομάτων θέσης.
Η αναξιόπιστη κυβέρνηση με την «καραμέλα» της μνημονιακής υποχρέωσης καθιερώνει ένα νέου τύπου ενιαίο  μισθολόγιο για τους δημοσιογράφους στα δημόσια ΜΜΕ, οι οποίοι επιχειρείται να μετατραπούν σε απλούς υπαλλήλους χωρίς την προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, Κώδικα Δεοντολογίας και δικαίωμα άρνησης.
Με τη «σφαγή» των μισθών μας-  με μειώσεις που αγγίζουν και το 43%-, στην ουσία θέλει να απομακρύνει όσους δεν είναι αρεστοί στην πολιτική ηγεσία , με στόχο τη χειραγώγηση της Ενημέρωσης στα Δημόσια ΜΜΕ και να τη μετατρέψει σε προπαγάνδα με ημέτερους, δημοσίους υπαλλήλους συγκεκριμένου κλάδου, αλλά και εργολάβους της επικοινωνίας.
Και όλα αυτά σε συνέχεια της τακτικής που ακολουθεί στη στελέχωση των Γραφείων Τύπου Εξωτερικού από όπου αποκλείονται συστηματικά δημοσιογράφοι και στη θέση τους επιλέγονται δημόσιοι υπάλληλοι- «επικοινωνιολόγοι» και μάλιστα, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, με αδιαφανείς διαδικασίες.
Επιπλέον, οι προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας για υπαλληλοποίηση των δημοσιογράφων στα Δημόσια ΜΜΕ είναι εμφανής από καιρό,  καθώς παρά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 31ης Δεκεμβρίου 2011 και τις παρεμβάσεις των Ενώσεων Συντακτών, μας κατέταξε παρανόμως σε βαθμούς και επιχείρησε για πολλοστή φορά να  ανατρέψει δικαιώματα που απορρέουν από τις Συλλογικές μας Συμβάσεις.


Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι  στη ΓΓΕΕ-ΓΓΜΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου