Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ο αγώνας μας συνεχίζεται...


ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΓΓΕΕ-ΓΓΜΕ




Συνάδελφοι,

Παρά τις πολυήμερες κινητοποιήσεις μας με 24ώρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, στάσεις εργασίας, συναντήσεις με αρχηγούς κομμάτων,  με τους αρμόδιους υπουργούς, με καταθέσεις και αποσύρσεις τροπολογιών, αλλά  και αποσπάσεις δεσμεύσεων  ότι το θέμα θα αντιμετωπιστεί μετά τις γιορτές, βρισκόμαστε  στο σημείο που ήμασταν πριν ξεκινήσουμε τον αγώνα.

 Η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου- βαθμολογίου  για τους δημοσιογράφους της  ΓΓΕΕ-ΓΓΜΕ,  αλλά και άλλους συναδέλφους που εργάζονται στο δημόσιο   είναι πλέον γεγονός.
Ήδη έχουν κοινοποιηθεί οι διαπιστωτικές πράξεις κατάταξής μας στο βαθμολόγιο με την αντιστοίχηση των αποδοχών μας και το λογιστήριο θα προχωρήσει στην καταβολή των μισθών μας στις επόμενες ημέρες με βάση το ενιαίο μισθολόγιο- βαθμολόγιο.

Καταγγείλαμε  πολλές φορές και με κάθε τρόπο ότι το σχέδιο υπαλληλοποίησης των δημοσιογράφων και «κρατικοποίησης» της Ενημέρωσης με στόχο τον απόλυτο έλεγχό της κάτι  το οποίο αντιβαίνει στη λειτουργία του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και συνιστά πράξη παραβίασης βασικών δικαιωμάτων δεν πρέπει να περάσει.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινηθήκαμε μέχρι σήμερα και έτσι θα συνεχίσουμε συντονισμένα σε κοινό πλαίσιο δράσης με τους εργαζόμενους δημοσιογράφους στα άλλα  δημόσια ΜΜΕ.

Κατά την κοινή συνέλευση των δημοσιογράφων σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ τη Δευτέρα 19/12/2011 αποφασίσαμε να ζητήσουμε για μία ακόμη φορά την άμεση παρέμβαση του Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ για να αντιμετωπισθεί η κατάργηση μας, οι νέες μειώσεις μισθών και η ανατροπή των ΣΣΕ με ότι αυτό σημαίνει και για τα Ταμεία μας.

Επιπλέον αποφασίσαμε:

-Να ζητήσουμε  από τις Ενώσεις  μας να  απαιτηθεί- είτε μέσω της νομικής υπηρεσίας της ΕΣΗΕΑ είτε με επιστολές προς την πολιτική ηγεσία της ΓΓΕΕ- ΓΓΜΕ η αναστολή εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου και να ακυρωθούν οι διαπιστωτικές πράξεις κατάταξής μας.

-Να προβούμε σε  όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες  προκειμένου να ακυρωθούν οι εκδοθείσες διαπιστωτικές πράξεις κατάταξης.
-Να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις   στο πλαίσιο της κοινής δράσης με τους συναδέλφους σε ΕΡΤ, ΑΠΕ και τα άλλα δημόσια ΜΜΕ με  τρίωρες  στάσεις εργασίας  από τις 6:00-9:00 και από τις 18:00-21:00 μέχρι και την Παρασκευή.

-Να εξουσιοδοτήσουμε τις Ενώσεις να προχωρήσουν σε επαφές με την κυβέρνηση στο διάστημα των εορτών προκειμένου να εξασφαλίσει δεσμεύσεις της προς το συμφέρον του κλάδου.

-Να ζητήσουμε από τις Ενώσεις μας την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μετά τις γιορτές και τη γενίκευσή τους  σε όλα τα μέσα, με στόχο  την κατάργηση των διατάξεων του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο- βαθμολόγιο.

Νέα συνέλευση των εργαζομένων στη ΓΓΕΕ-ΓΓΜΕ την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 11:30.


Η εκπρόσωπος στο Μεικτό Συμβούλιο ΕΣΗΕΑ

                                              Άννα Διανά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου